jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Javni poziv o Nacrtu Zakona o zaštiti okoliša

Objavjeno: 01.07.2016

Javni poziv o Nacrtu Zakona o zaštiti okoliša

Javni poziv o Nacrtu Zakona o zaštiti okoliša

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na svojoj 30. redovnoj sjednici, održanoj 04.06.2014. godine razmotrio i prihvatio Nacrt zakona o zaštiti okoliša i zadužio predlagača da organizira i provede javnu raspravu u trajanju od 90 dana.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na nastavku 12. sjednice, održane 12.05.2016. godine, donio Zaključak kojim se prihvaća Nacrt zakona o zaštiti okoliša, te se zadužuje predlagatelj da organizira i provede javnu raspravu u trajanju od 90 dana.

Oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine su svojim zaključcima zadužili predlagača da, prilikom izrade Prijedloga zakona, uzme u obzir sugestije, primjedbe i prijedloge iznesene u javnoj raspravi.

Postupajući u skladu s gore navedenim zaduženjem, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, otvara javnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti okoliša, koja će trajati 90 dana od dana postavljanja predmetnog materijala na web stranicu Ministarstva.

Kako bi se omogućilo šire uključivanje zainteresiranih strana, Federalno ministarstvo okoliša i turizma je u saradnji sa USAID/SGIP Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u BiH, organizirao regionalne javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti okoliša u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Tuzli, te planira dodatne konsultacije sa primarnim akterima u avgustu mjesecu.

Pozivaju se svi zainteresirani da svoje mišljenje i prijedloge na tekst Nacrta zakona o zaštiti okoliša dostave elektronskim putem na email adresu: dejan.knezevic@fmoit.gov.ba., a najkasnije do 01.10.2016. godine.

Sva mišljenja i prijedlozi, dostavljeni u propisanom roku, na adresu ovog Ministarstva, bit će razmotreni pri izradi teksta Prijedloga zakona.

Zakon o zastiti okolisa_2014.pdf

Novosti