jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Javni uvid - nacrt okolišne dozvole za ArcelorMittal d.o.o. Zenica

Objavjeno: 24.01.2017

Javni uvid - nacrt okolišne dozvole za ArcelorMittal d.o.o. Zenica

 Federalno ministarstvo okoliša i turizma, rješavajući zahtjev privrednog društva „ArcelorMittal Zenica“ d.o.o. Zenica, na osnovu čl. 71. i 72. Zakona o zaštiti okoliša („Službene novine Federacije BiH“, broj: 33/03), čl. 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti okoliša („Službene novine Federacije BiH“ broj: 38/09), čl. 19. i 20. Zakona o upravljanju otpadom („Službene novine Federacije BiH“ br. 33/03 i 72/09), i čl. 200. Zakona o upravnom postupku („Službene novine Federacije BiH“ br. 2/98 i 48/99) pripremilo je

NACRT

integralne obnovljene okolišne dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica d.o.o. Zenica

za pogone i postrojenja: koksara, aglomeracija, visoka peć, čeličana: BOF i EAF-100 t (EAF 100 t trenutno nije u radu, a protiv izdate okolišne dozvole za obje čeličane je pokrenut uopravni spor na Kantonalnom sudu Sarajevo), valjaonice (pogoni sitna pruga, žična pruga i tvornica građevinske armature), kovačnica (trenutno nije u radu), energetika (pogoni toplinska, plinska, elektroenergetika i vodoprivreda) i saobraćaj, koji se nalaze unutar kruga kompanije na adresi ul. Bulevar Kralja Tvrtka I broj 17, Zenica.

Mišljenja, primjedbe i sugestije zainteresiranih subjekata i javnosti mogu se dostaviti Ministarstvu u roku 10 dana na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Marka Marulića 2

71 000 SARAJEVO

Integralne obnovljene okolišne dozvole privrednom društvu ArcelorMittal Zenica d.o.o. Zenica

Novosti