jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Ministrica Đapo primila u posjetu ambasadora Republike Turske u BiH

Objavjeno: 30.03.2017

Ministrica Đapo primila u posjetu ambasadora Republike Turske u BiH

Ambasador Republike Turske u BiH posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 30. marta 2017. godine u posjetu primila ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Halduna Koca.

Ministrica Đapo izrazila je zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između naše dvije prijateljske zemlje.

Tokom sastanka razgovaralo se o prioritetima i planovima posebno u oblasti turizma, kao i okoliša u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, kao i sa potencijalima koje imaju za dalji rast i razvoj.

Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjenom ideja o unapređenju sektora turizma, a ambasador Turske, naglasio je da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma, ali da treba uložiti sredstva u izgradnju i unapređenje turističke infrastrukture.

Ministrica Đapo informisala je Ambasadora Turske o planovima Ministarstva za organizovanje investicijske konferencije o turizmu, zatim turističkim sajmovima u našoj zemlji, kao i o svijetlim primjerima kompanija sa turskim kapitalom u Bosni i Hercegovini, koji mogu biti jako dobar primjer kako se pronalazi balans između privredne aktivnosti i zaštite okoliša.

Sarajevo, 30.03.2017.godine

Novosti