jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Javna rasprava - zatvaranje i rehabilitacija deponija Plane I, Divkovići I i II

Objavjeno: 05.10.2017

Javna rasprava - zatvaranje i rehabilitacija deponija Plane I, Divkovići I i II

 Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa čl. 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br. 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike Grada Tuzla, sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da uzmu učešće u


JAVNOJ RASPRAVI

o Studiji o procjeni uticaja na okoliš
za zatvaranja i rehabilitaciju deponije industrijskog otpada otpada "Plane" I i "Divkovići" I i II
koju je na ocjenu podnio investitor JP EPBiH, Podružnica Termoelektrana Tuzla


Javna rasprava će se održati u Bosanskom kulturnom centaru Tuzlanskog kantona-BKC, ul. Mije Keroševića Guje 3, Tuzla, dana 26. 10. 2017. godine (četvrtak) sa početkom u 11.00 sati.

Dnevni red:
1. Prezentacija zakonskog temelja u postupku izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).
2. Prezentacija Studije o procjeni utjecaja na okoliš i Plana rehabilitacije (predstavnik investitora JP EPBiH, Podružnica Termoelektrana Tuzla i konsultantske kuće – Rudarskog instituta Tuzla).
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Dokumentacija za izdavanje okolišne dozvole dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolišne dozvole, ul. Marka Marulića br. 2 Sarajevo, soba 108 (109) i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba podlink novosti/javne rasprave.

 Dopuna Studija o procjeni uticaja na okoliš, zatvaranej deponija Plane I i Divkovići I i II – TE „Tuzla“ nalazi se na linku:

http://www.fmoit.gov.ba/ba/clanak/1541/javni-uvid-zatvaranje-deonija-plane-i-i-divkovii-i-i-ii-te-tuzla

 

 

Novosti