jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Javna rasprava - sanacija deponije DUSINE općina Orašje

Objavjeno: 07.11.2017

Javna rasprava - sanacija deponije DUSINE općina Orašje

Javna rasprava

za OPĆINA ORAŠJE- projekat Sanacija postojeće deponije komunalnog otpada “Dusine” općine Orašje i izgradnja pratećih sadržaja prilagođenih regionalnom konceptu odlaganja.


Investitor općina Orašje je dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole, za projekat Sanacija postojeće deponije komunalnog otpada “Dusine” općine Orašje i izgradnja pratećih sadržaja prilagođenih regionalnom konceptu odlaganja.

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole – Studije o uticaju na okoliš je konsultanska firma „Zagrebinspekt “ iz Mostara.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev je na web stranici ministarstva, a kompletan materijal sa prilozima se može pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, Marka Marulića br 2/I soba br. 108/109
Rok za davanje primjedbi i sugestija na predloženi Zahtjev je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici ministarstva.
Javna rasprava će se održati 28.11.2017. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama Kino dvorana Orašje, 5. Ulica broj 26, 76 270 Orašje.

Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pismenoj formi pozivom na broj UPI 05 /2–23-11-160/17 na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma,
71000 Sarajevo,
Marka Marulića br 2


Studija o procjeni uticaja na okoliš

Novosti