jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Ministrica Đapo u posjetu primila Ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Objavjeno: 22.01.2018

Ministrica Đapo u posjetu primila Ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH posjetio Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 22. januara 2018. godine u posjetu primila ambasadora Države Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Hani bin Abdullah Mominah.

Ministrica Đapo izrazila je zadovoljstvo prijateljskim i dobrim ekonomskim odnosima koji postoje između dvije zemlje, te pozdravila dosadašnje, vrlo značajne, investicije iz Saudijske Arabije u BiH, posebno u hotelijerskom sektoru.

Ambasador Saudijske Arabije istakao je da broj turista iz njegove zemlje raste iz godine u godinu, jer im naša država nudi prirodne ljepote, povoljnu klimu, dobru gastronomsku ponudu i jako ljubazne domaćine. Saudijski građani su posebno zaintersovani za zdravstveni turizam, porodični turizam, eko turizam, a po svjetskim statističkim podacima radi se o turistima koji troše velike novčane iznose.

Ministrica Đapo se zahvalila gostima na posjeti i napomenula da će Federalno ministarstvo okoliša i turizma učiniti sve što je u skladu sa njegovim nadležnostima da pomogne saudijskim i ostalim turistima, da se što ugodnije osjećaju u našoj zemlji, te da se poveća i broj investicija iz Saudijske Arabije.

Novosti