jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Javna rasprava - ŠTITAR d.o.o. Ravno

Objavjeno: 06.03.2018

Javna rasprava - ŠTITAR d.o.o. Ravno

 Investitor ŠTITAR d.o.o Ravno - Ivanjica bb, dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole – Studiju o uticaja na okoliš za - pogon za eksploataciju i preradu tehničko-građevinskog kamena krečnjaka (površina ekstrakcionog polja12,71 ha)

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolišne dozvole je – INZIO - Institut za zaštitu i ekologiju i obrazovanje d.o.o. Tuzla.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za investitora ŠTITAR d.o.o. Ravno - pogon za eksploataciju i preradu tehničko-građevinskog kamena krečnjaka (površina ekstrakcionog polja 12,71 ha) je prezentiran na veb stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat– soba 108.
Rok za davanje primjedbi i sugestija na Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole- Studije o utjecaju na okoliš je 30 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.


Javna rasprava će se održati 28.03.2018.godine, u Prostorijama općine Ravno sala općinskog vijeća, sa početkom u 12.00 sati.


Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pisanoj formi na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma
M. Marulića 2 41
71000 Sarajevo

Studija o uticaju na okoliš

Novosti