jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Javna rasprava - za Kamen Dračevo – pogon za eksploataciju i preradu tehničko - građevinskog kamena

Objavjeno: 19.04.2018

Javna rasprava - za Kamen Dračevo –  pogon za eksploataciju i preradu tehničko - građevinskog kamena

 Investitor KAMEN DRAČEVO d.o.o. Čapljina - Doljani 73, 88 300 Čapljina, dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole – Studiju o uticaja na okoliš za - pogon za eksploataciju i preradu tehničko-građevinskog kamena krečnjaka (površina ekstrakcionog polja 10,6 ha)

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolišne dozvole je – INZIO - Institut za zaštitu i ekologiju i obrazovanje d.o.o. Tuzla.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za investitora KAMEN DRAČEVO d.o.o. Čapljina - pogon za eksploataciju i preradu tehničko-građevinskog kamena krečnjaka (površina ekstrakcionog polja 10,6 ha) je prezentiran na veb stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat– soba 108.
Rok za davanje primjedbi i sugestija na Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole/ Studije o utjecaju na okoliš je 30 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
Javna rasprava će se održati 04.05.2018. godine, u prostorijama općinska dvorana zgrada MUP-a)u Čapljini, sa početkom u 12.00 sati.
Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pisanoj formi na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma
M. Marulića 2
71000 Sarajevo

Studija o uticaju na okoliš

Novosti