jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Ministrica Đapo u posjetu primila dir. GIZ-a za BiH i Crnu Goru sa saradnicima

Objavjeno: 11.05.2018

Ministrica Đapo u posjetu primila dir. GIZ-a za BiH i Crnu Goru sa saradnicima

U svrhu nastavka saradanje u oblasti zaštite biodiverziteta, 11.05.2018. godine održan je sastanak predstavnika GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Sastanku su ispred Ministarstva prisustvovali gđa Edita Đapo, ministrica i gosp. Mehmed Cero, pomoćnik ministra za okoliš, a ispred GIZ-a gđa. Brigitte Heuel-Rolf, direktorica ureda za BiH i Crnu Goru, Gabriele Wagner, voditeljica sektorskog fonda ORF-BD i gđa. Azra Velagić-Hajrudinović, projekt menadžer.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima i rezultatima projekta “Regionalna mreža za upravljanje informacijama o biodiverzitetu i izještavanje”, koji je u završnoj fazi realizacije, te o nastavku saradnje i provođenju aktivnosti u svrhu unapređenja stanja u oblasti zaštite prirode i postizanja međunarodnih i evropskih ciljeva u ovoj oblasti.

U okviru navedenog projekta urađena je procjena početnog stanja u oblasti upravljanja informacijama o biodiverzitetu i izvještavanju u Bosni i Hercegovini i Jugoistočnoj Evropi, pripremljen je Priručnik za upravljanje informacijama o biodiverzitetu i izvještavanje u Jugoistočnoj Evropi, te je pokrenuta izrada baze podataka (liste) endemskih vrsta. Novi, planirani projekat bi predstavljao nastavak dosadašnjih aktivnosti usmjerenih na uspostavljanje i održivo upravljanje informacionim sistemom za biodiverzitet.

RCC-BD_TF_ToR__0216_2017.pdf

FINAL PUBLICATION - Streams of revenue and jobs.pdf

Novosti