jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Ministrica Đapo uručila certifikate voditeljima poslovnica

Objavjeno: 04.06.2018

Ministrica Đapo uručila certifikate voditeljima poslovnica

NOVI ZAKON O TURIZMU USKLAĐEN SA STANDARDIMA EVROPSKE UNIJE

Uručeni certifikati voditeljima poslovnica

U organizaciji Federlnog ministarstva okoliša i turizma proveden je ispit za voditelja poslovnice, a ministrica Edita Đapo danas je uručila certifikate kandidatima koji su položili ispit.

Ovom prilikom, ispit za voditelja poslovnice je položlo 35 kandidata. Voditelj poslovnice je odgovoran za rad u poslovnici – putničkoj agenciji i svaka putnička agencija mora imati najmanje jednog zaposlenog voditelja poslovnice.

Uz iskrene čestitke na uloženom naporu i sticanju ovog znanja, ministirca Đapo je prisutnima poželjela uspjeh u daljnjem radu i promoviranju turizma kao strateške grane razvoja Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministrica Đapo također je prisutne voditelje poslovnica informirala o sadržaju novog prijedloga zakona o turizmu. „Ministarstvo i Vlada Federacije BiH okončali su svoj dio posla. Predloženi zakon je usklađen sa evropskim standardima i omogućit će bržu i jednostavniju proceduru registracije i otvaranja turističkih agencija te edukaciiju kadrova. Naša zemlja ima velike potencijale za razvoj svih grana turizma. Ono što nedostaje je zakonska regulativa u skladu sa evropskim normama i putna i druga infrastruktura“, kazala je ministrica.

Također je naglasila da je prijedlog zakona u parlamentarnoj proceduri i da vjeruje kako će uskoro biti razmotren u Parlamentu Federacije BiH.

Novosti