jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

LEGISLATIVU I PRAKSU UPRAVLJANJA OTPADOM USKLADIT ĆEMO SA STANDARDIMA EVROPSKE UNIJE

Objavjeno: 27.07.2018

LEGISLATIVU I PRAKSU UPRAVLJANJA OTPADOM USKLADIT ĆEMO SA STANDARDIMA EVROPSKE UNIJE

Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dr. sci. Edita Đapo danas je sa direktorom Regionalne deponije Mošćanica - Zenica Emirom Zukićem potpisala ugovor o sufinansiranju u iznosu od 225.000,00 KM. Sredstva su dodijeljena putem javnog pozivam objavljenog na temelju odluke Vlade Federacije BiH u okviru Akcionog plana Strategije okoliša, a iz programa Podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sredstvima dodijeljenim od Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Regionalna deponija Mošćanica – Zenica sufinansirat će nabavku i instaliranje uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata.

Ministrica Đapo je u razgovoru sa direktorom RD Mošćanica naglasila: „Podrška i unapređenje rada i funkcioniranja regionalnih deponija jedan od prioriteta Ministarstva okoliša i turizma. Naš cilj je da unaprijedimo sistem upravljanja otpadom te da relevantno zakonodavstvo i praksu zbrinjavanja otpada uskladimo sa legaslativom i standardima Evropske unije.“

Novosti

Priložene fotografije