jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

PRIRODNI RESURSI I KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE SU TEMELJI PROSPERITETA BOSNE I HERCEGOVINE

Objavjeno: 04.09.2018

PRIRODNI RESURSI I KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE SU TEMELJI PROSPERITETA BOSNE I HERCEGOVINE

PRIRODNI RESURSI I KULUTRNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE SU TEMELJI PROSPERITETA BOSNE I HERCEGOVINE

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu Ministarstva razgovarala sa Dževadom Kovačem, predsjednikom Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, koji ju je informirao o novim projektima i mogućnostima za razvoj agroturizma.

Ovom prilikom, gospodin Kovač je posebno istakao projekt turističkog naselja u Vrapčićima kod Mostara, gdje će turistima, pored boravka u prirodi, uz konzumiranje domaćih eko proizvoda i autohtone kuhinje, biti omogućeno da uživaju u adrenalinskim sportovima i upoznaju se sa kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine.

Inače, gospodin Kovač je angažiran i kao mentor u ekoselu Nature Land na Višićkoj visoravni, gdje se također planira proširenje projekta uz izgradnju zabavnih i adrenalinskih parkova.

„Podržavam ovakve projekte i ideje jer naša zemlja ima znatne prirodne potencijale koji nisu iskorišteni. Raduje me da naši sugrađani, poput gospodina Dževada Kovača i njegovih kolega, iniciraju ovakve sadržaje koji su višestruko korisni za razvoj turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine.

Ekosela ovoga tipa unaprijedit će ukupnu turističku ponudu, omogućiti razvoj lokalnih zajednica kroz zapošljavanje i samozapošljavanje, razvijati poljoprivredu i svijest o neophodnosti zaštite životne sredine.

Upravo su prirodni resursi i kulturno-historijsko naslijeđe, njihova zaštita i očuvanje temelji prosperiteta Bosne i Hercegovine“, kazala je ministrica Đapo ovom prilikom.

 

 

Novosti