jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Edita Đapo i FMOiT-a dobilo veliko priznanje - The Biggest economical and promotional effects

Objavjeno: 05.10.2018

Edita Đapo i FMOiT-a dobilo veliko priznanje - The Biggest economical and promotional effects

Edita Đapo i federalno Ministarstvo okoliša i turizma dobilo veliko priznanje - The Biggest economical and promotional effects - Megapromoter 2018.

Turist media servis novinske agencije Atrakcija dodijelio je Editi Đapo i Ministarstvu okoliša i turizma Federacije BiH nagradu i certifikat - oznaku "Megapromotor 2018". Editi Đapo, ministrici i Ministarstvu okoliša i turizma FBiH zvanično se daje na pravo korištenje oznake „ Najveći ekonomski i promotivni efekti – Megapromotor 2018. /The Biggest economical and promotional effects - Megapromoter 2018.. Oznaka se dodijeljuje za aktivnosti koje su ministrica Edita Đapo i federalno Ministarstvo okoliša i turizma provodili u cilju promocije turističkih potencijala Federacije BiH. Ovu oznaku Edita Đapo i Ministarstvo okoliša i turizma FBiH od sada će moći koristiti u svim svojim promotivnim materijalima i aktivnostima.

Tourist media service novinske agencije Atrakcija provodi internacionalni projekt dodjele oznake „Megapromoter“ i certifikata-oznake „Largest and most important promoter in the world“. Projekt je dizajniran kako bi efikasno označio najveće i najvažnije promotore gradova, regiona i država u u raznim sektorima.

U tekućem mandatu ministra okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, ministrica dr. Edita Đapo radila je na donošenju novih zakona i podzakonskih akata u oblasti turizma i zaštite okoliša.

U parlamentarnoj proceduri su već odavno prijedlozi resornih zakona kojima je predviđeno unapređenje oblasti zaštite okoliša i turističke djelatnosti u smislu poboljšanja uvjeta za rad i brže realizacije investicija, što znači i otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski razvoj Federacije BiH.

U okviru raspoloživih grant sredstava, data je podrška razvoju i unapređenju avanturističkog i sportsko-rekreativnog turizma, proširenju kapaciteta u svrhu produženja turističke sezone i unapređenja turističke ponude.

Najznačajniji projekti bili su zaštita i očuvanje kulturno-historijskog nasljeđa kao što je završetak radova na rekonstrukciji i sanaciji Pašine tabije u Počitelju te sanacija Kule Husein-kapetana Gradaščevića u Gradačcu, izgradnja šetnice u Neumu, podrška zaštićenim područjima u Federaciji BiH i razvoju turizma u njima, podrška Sarajevo Film Festivalu kao najznačajnijoj regionalnoj manifestaciji ove vrste.

Također je uspješno realizirana podrška NP UNA i razvoju infrastrukture u njemu, zahvaljujući čemu su ostvareni pozitivni rezultati u njegovom poslovanju i radu.

Finansijskom podrškom Federslnog ministarstva okoliša i turizma okončan je projekt izgradnje infrastrukture za Vodopad Kravice, čime je znatno unaprijeđena turistička ponuda ovoga kraja.

Fderealno ministarstvo okoliša i turizma prepoznalo je značaj i podržalo regionalni projekt Via Dinarica kojim koordinira UNDP, zahvaljujući čemu se u njega uključio i entitet RS, kao i Vlada Italije i USAID sa znatnim sredstvima kojima će u predstojeće dvije godine biti podržan razvoj i unapređenje seoskog i ekoturizma.

Novosti