jezici bh naroda
engleski jezik
  Naslovnica  |  O nama  |  Linkovi  |  Impressum  |  Kontakt

Održan II. međunarodni sajam ekologije „ECO EXPO 2012“

Objavjeno: 05.03.2012

Održan II. međunarodni sajam ekologije „ECO EXPO 2012“

U modernom sajamskom prostoru BELEXPOCENTR-a u Beogradu je1.i 2.ožujka 2012.godine, održan II.međunarodni sajam ekologije ECO EXPO.
Ovaj sajam koji se smatra jednim od najvećih specijaliziranih sajmova zaštite okoliša u regiji,i koji je okupio preko 100 tvrtki, gospodarskih komora, fondova zaštite okoliša, ministarstva, NVO-a i drugih organizacija iz oblasti zaštite okoliša, otvorio je ministar dr. Oliver Dulić iz Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije.
Izaslanstvo Bosne i Hercegovine su predvodili gosp. Bruno Bojić sa suradnicima iz Vanjskotrgovinske komore BIH i predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH gosp. Avdo Rapa. Iz Republike Srpske nazočili su predstavnici Gospodarske komore RS-a i direktor Fonda za zaštitu životne sredine dr Predrag Tomić.
U izaslanstvu iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma bio je pomoćnik ministrice, Mladen Rudež, koji je uzeo učešće na pratećoj konferenciji o zaštiti okoliša, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti sa prezentacijom „Iskustva iz Federacije BiH/BiH u oblasti izdavanja okolišne dozvole“.
Drugog dana, na sajamskoj konferenciji su uzeli učešća predstavnici gospodarskih komora, konzultantske tvrtke, NVO-i sa svojim prezentacijama i interesantnim primjerima svojih aktivnosti u oblasti zaštite okoliša u regiji. Iz BiH veoma uspješno se predstavio „CETEOR“ Sarajevo sa izlaganjima svojih predstavnika Vedada Suljića i Nihada Harbaša i konzultantska tvrtka „ Projekt“ Banjaluka na čelu sa direktorom Miroslavom Vujatovićem.

Novosti