Radni sastanak ministrice Katić s ministrom Edinom Fortom i federalnom ministricom Nasihom Pozder

Radni sastanak ministrice Katić s ministrom Edinom Fortom i federalnom ministricom Nasihom Pozder

Pet, 16. Jun. 2023.


Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić održala je danas u Mostaru radni sastanak s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edinom Fortom i federalnom ministricom turizma i okoliša Nasihom Pozder.

Na sastanku je razgovarano o temama koje se dotiču spomenutih ministarstava i čije je zajedničko djelovanje od višestrukog značaja kako za Federaciju BiH, tako i za Bosnu i Hercegovinu. Dogovoreno je kako će se, uz suradnju s resornim ministarstvom iz Republike Srpske, iznaći način za većim brojem bilateralnih dozvola prema Europskoj Uniji, što je svakako jedna od tema koja je od krucijalnog značaja za spomenute resore. Razgovarano je i o Koridoru Vc i složenosti koju sa sobom nosi izgradnja i održavanje tunela Prenj. 

Sudionici sastanka su se usuglasili i oko potrebe za intenziviranjem projekata željezničke infrastrukture, posebice vezanih za željeznički koridor Vc, koje za krajnji cilj ima višestruk doprinos razvoja turizma na dobrobit svih žitelja Bosne i Hercegovine.