UNWTO – TURISTIČKO VIDEO TAKMIČENJE 2021

UNWTO – TURISTIČKO VIDEO TAKMIČENJE 2021

Sri, 10. Nov. 2021.


Svim zainteresiranim subjektima u BiH

OBAVIJEST

UNWTO – TURISTIČKO VIDEO TAKMIČENJE 2021

 

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) organizira novo video takmičenje u kojem se od zemalja članica traži da budu dio turističkog narativa za oporavak sektora i doprinosa daljem pozicioniranju turizma kao ključnog sektora za privredu, poslovne prilike, radna mjesta i, općenito, održivi razvoj.

Pobjednik će biti predstavljen na 24. Generalnoj skupštini UNWTO-a, koja će se održati u periodu od 30. novembra do 3. decembra 2021. godine u Madridu.

Takmičenje se organizira u dvije kategorije:

1. Promocija i period akcije – ova kategorija traži izvanredne primjere u kojima zemlje članice povezuju svoje promotivne video zapise direktno ili indirektno sa Agendom 2030 i jednim ili nekoliko 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj.

2. Izuzetne priče o održivom turizmu - ova kategorija traži izuzetne primjere koji prikazuju humanu stranu turizma i ukazuju na pozitivan društveni uticaj koji sektor može imati kroz pružanje optimizma i šansi za sve.

Video treba da prikaže kratku priču o situaciji u sektora turizma.

Fokus može biti na različitim aspektima turističkog sektora - uspješna priča ili turistički radnik, turistička destinacija ili industrija u sektoru turizma. Također, treba da šalje jasnu poruku i da ilustrira vrijednosti UNWTO-a i da ih veže za 17 ciljeva održivog razvoja i Agendu 2030.

Skrećemo pažnju da su za takmičenje prihvatljivi video zapisi objavljeni u periodu od 1. januara 2020. godine do 30. septembra 2021. godine.

Video mora biti u trajanju od 1 do 5 minuta.

Krajnji datum za učestvovanje u takmičenju je 14. novembar 2021. godine, a registracija se podnosi putem sljedećeg linka: https://www.unwto.org/form/24th-unwto-general-assembly-vide

Više informacija o ovom konkursu možete pronaći u dokumentu u prilogu.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma