Vijesti

Aktivnosti u vezi zbrinjavanja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora

Aktivnosti u vezi zbrinjavanja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora

Čet, 11. Maj. 2023.

Vlada Federacije BiH je razmatrala Informaciju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a vezano za aktivnosti u vezi zbrinjavanja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora, Čerkezovac, R Hrvatska, i donijela zaključke kojima su delegirani zadaci federalnim institucijama na sprovedbi geoloških, geofizičkih, hidrogeoških, seizmotektoničkih, seizmoloških istraživanja i izradi nultog stanja radioaktivnosti u okolini sa BH strane u blizini lokacije Čerkezovac.

DAN PLANETE ZEMLJE POSVJEĆUJEMO CILJU ODRŽIVOG RAZVOJA 16- MIR,  PRAVDA I SNAŽNE INSTITUCIJE

DAN PLANETE ZEMLJE POSVJEĆUJEMO CILJU ODRŽIVOG RAZVOJA 16- MIR, PRAVDA I SNAŽNE INSTITUCIJE

Sub, 22. Apr. 2023.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila! Obilježava se svake godine u cilju podizanja svijesti svjetske populacije o problemima u vezi sa globalnim onečišćenjem okoliša, ali i pronalaskom najboljih rješenja za njegovu zaštitu.

Projekt uvođenja električnih automobila na principu kratkoročnog najma

Projekt uvođenja električnih automobila na principu kratkoročnog najma

Sri, 12. Apr. 2023.

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo održala je sastanak s generalnim direktorom kompanije „Megamix“ Senadom Misimovićem i direktoricom društva „e-GO“ Aldinom Hadžić.

MINISTRICA ĐAPO POTPISALA UGOVOR / Nacionalni park

MINISTRICA ĐAPO POTPISALA UGOVOR / Nacionalni park "Una" dobiva 500.000 KM

Uto, 11. Apr. 2023.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park „Una“ Amarildo Mulić potpisali su danas ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti ovog nacionalnog parka.