BOSNA I HERCEGOVINA – MALA ZEMLJA SA MNOGO ZNAMENITOSTI

BOSNA I HERCEGOVINA – MALA ZEMLJA SA MNOGO ZNAMENITOSTI

Čet, 26. Jul. 2018.


BOSNA I HERCEGOVINA – MALA ZEMLJA SA MNOGO ZNAMENITOSTI Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo primila je u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasado...

BOSNA I HERCEGOVINA – MALA ZEMLJA SA MNOGO ZNAMENITOSTI

Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo primila je u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasadoricu Mongolije gospođu Battungalag Gankhuurai sa kojom je razgovarala o mogućnostima bilateralne suradnje u oblasti zaštite okoliša i turizma.

Ambasadorica Mongolije naglasila je da je građanima Mongolije Bosna i Hercegovina prilično dobro poznata i da ima mogućnosti za suradnju. „Naši građani su zainteresirani za posjetu Bosni i Hercegovini i obilazak njenih znamenitosti“. Što se tiče zaštite okoliša, kazala je da se obje zemlje susreću sa sličnim izazovima kao što je zagađenje zraka uzrokovano primjenom tradicionalnih energenata i industrija.

Ukratko predstavivši najbitnije znamenitosti i događaje u našoj zemlji, ministrica Đapo je naglasila kako je „Bosna i Hercegovina mala zemlja, sa mnogo znamenitosti, prirodnih ljepota i bogatim kulturno-historijskim naslijeđem. Jedinstvo bh. različitosti je posebna vrijednost jer Bosna i Hercegovina je oduvijek bila mjesto susreta različitih civilizacija, kultura i religija, mjesto gdje se susreću Istok i Zapad. Naša prirodna bogatstva – prekrasne rijeke, vodopadi, jezera i diljem svijeta poznate olimpijske planine – sve zajedno dovelo je Bosnu i Hercegovinu među poželjne turističke destinacije“.