DANAS POTPISIVANJE UGOVORA - MILION KM ZA OBNOVU KULE ZMAJA OD BOSNE

DANAS POTPISIVANJE UGOVORA - MILION KM ZA OBNOVU KULE ZMAJA OD BOSNE

Uto, 28. Aug. 2018.


O B A V I J E S T Obavještavamo vas da će danas (29. augusta/kolovoza 2018.) u 11 sati u „Bosanskoj sobi“ na Kuli Zmaja od Bosne federalna ministrica okoliša i turizma Edita...

O B A V I J E S T

Obavještavamo vas da će danas (29. augusta/kolovoza 2018.) u 11 sati u „Bosanskoj sobi“ na Kuli Zmaja od Bosne federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić potpisati Ugovor za projekat obnove i zaštite „Husein Gradaščevića kule - Zmaja od Bosne“, za koji će iz Budžeta FBiH za 2018. godinu biti izdvojena sredstva u visini od milion KM.

Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije i početak radova na zaštiti kompleksa nacionalnog spomenika Starog grada u Gradačcu.

***

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prepoznala potrebu za sufinansiranje projekata od posebnog značaja za turistički razvoj Federacije BiH, među kojima je i ovaj projekat.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika je u novembru 2004. godine Kulu Husein Gradaščevića proglasila nacionalnim spomenikom.

Napomena: Nakon potpisivanja Ugovora planirane su izjave za medije.

29.08.2018.godine

 

Molimo da medijski pratite ovaj događaj!