Đapo-Đurović: Proširiti saradnju BiH i Crne Gore u oblastima ekonomije i turizma

Đapo-Đurović: Proširiti saradnju BiH i Crne Gore u oblastima ekonomije i turizma

Pet, 10. Jun. 2022.


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu s ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem, s kojim je razgovarala o oporavku turizma u post-covid periodu, uspješnim projektima i regionalnoj saradnji. Ministrica Đapo istakla je da Crna Gora i BiH imaju izuzetno dobre odnose, te da su danas razgovarali o unapređenju regionalne saradnje, ali i saradnji dvije države.

- Crna Gora i BiH surađuju i u pogledu turizma, a imenovanjem nove Vlade Crne Gore imat ćemo još više uspjeha. Iako ima prekrasno more, Crna Gora se fokusira na razvoj ruralnog i zdravstvenog turizma - kazala je ministrica Đapo, i dodala da će Crna Gora danas u Sarajevu prezentirati svoje turističke potencijale.

Ministar Đurović kazao je da Crna Gora i BiH imaju izuzetno dobru saradnju naročito u oblastima ekonomije i turizma. Smatra i da se dvije države mogu još intenzivnije povezati. 

- Mnogo građana iz Crne Gore dolaze u BiH, a na svu sreću i obratno. Moramo da radimo na tome da takav odnos i proširimo na ostale segmente - kazao je Đurović.

Dodao je da je s ministricom Đapo razgovarao i o obnovi putne infrastrukture koja povezuje dvije države, posebno se osvrnuvši na put preko Šćepan Polja, te najavio da će se uskoro iznaći rješenje za cestu na ovom području, budući da je to najkraći put između Podgorice i Sarajeva.

- Cilj moje posjete je da kažem građanima BiH da su dobro došli u Crnu Goru i da ih očekujemo. Naše plaže, mora, jezera i planine su spremne i trudit ćemo se da budemo dobri domaćini. Vi ste divni gosti, a mi ćemo biti još bolji domaćini - poručio je Đurović.

U delegaciji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore bili su i državni sekretar u Ministarstvu Damir Davidović, kao i predstavnici Ambasade Crne Gore u BiH.