Đapo i Osmanagić: Park Ravne u Visokom važan je za turizam Bosne i Hercegovine

Đapo i Osmanagić: Park Ravne u Visokom važan je za turizam Bosne i Hercegovine

Uto, 16. Aug. 2022.


Federalna ministrica okoliša Edita Đapo boravila je u posjeti kompleksu Ravne u Visokom, gdje ju je dočekao osnivač Fondacije „Bosanska piramida Sunca“.

Jako lijepa priča

Osmanagić je govorio i kakvu to energiju ima ovaj grad i ovo mjesto.

- Posjetioci koji prošetaju ovim parkom osjećaju se bolje i poztivnije. A sa „Dnevnim avazom“ imamo jako dobru saradnju. „Dnevni avaz“ mjesečno objavi bar po 4-5 vijesti iz Bosanske doline piramida, a u zadnjih godinu dana bili smo tri puta na naslovnici, što znači da vrlo lijepo sarađujemo i da je „Dnevni avaz“ prepoznao da su lokacije u Visokom nešto vrlo pozitivno, jedna jako lijepa priča i da dokazujemo da u novinarstvu nisu samo negativne priče već interesantne i ekskluzivne – rekao je Osmanagić za portal „Avaza“.

Sjajan tim

Dodao je da imao sreću da ga je „Dnevni avaz“ prošle godine izabrao za ličnost godine. 

- Ovdje nije riječ o meni, već o jednom sjajnom timu, oko stotinu ljudi koji sarađuju sa mnom, ali izgradnja ove lokacije je takva da svako ko dođe postane dio nje – rekao je Osmanagić.

Ovom prilikom federalna ministrica za turizam Edita Đapo kazala je da je nekoliko puta posjetila je kompleks Ravne, gdje ju je ugostio Osmanagić.

- Danas sam opet tu da posjetim Ravne. Naprosto mi je trebalo pozitivne energije da je osjetim ovdje u Visokom – rekla je Đapo za portal „Avaza“.

 

(Avaz.ba)