MINISTRICA ĐAPO U RADNOJ POSJETI TUZLANSKOM KANTONU

Pon, 20. Aug. 2018.


MINISTRICA ĐAPO U RADNOJ POSJETI TUZLANSKOM KANTONU Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas će boraviti u radnoj posjeti Tuzli i Lukavcu. Sa premijerom Tuzlanskog kantona...

MINISTRICA ĐAPO U RADNOJ POSJETI TUZLANSKOM KANTONU

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas će boraviti u radnoj posjeti Tuzli i Lukavcu.

Sa premijerom Tuzlanskog kantona Jakubom Suljkanovićem Đapo će razgovarati o aktualnoj problematici iz oblasti ekologije, posebno o najnovijoj ekološkoj katastrofi koju je izazvalo privredno društvo GIKIL d.o.o. Lukavac uslijed zastarjele tehnologije i nepoštivanja Zakona o zaštiti okoliša i mjera propisanih prethodnom okolišnom dozvolom.

Ministrica Đapo posjetit će i Centar za ekologiju i energetiku Tuzla gdje će sa direktoricom Džemilom Agić i njenim suradnicima razgovarati o problemima zaštite okoliša u Tuzlanskom kantonu i jačem angažmanu nevladinog sektora u rješavanju ovih problema.

Ministrica Đapo će obići i privredno društvo Sisecam Soda Tuzla, u kojem je nedavno također došlo do incidenta i ekološke katastrofe. Sa upravom preduzeća ministrica će razgovarati o poduzetim mjerama zaštite okoliša i prevencije sličnih situacija.