Ministrica Đapo čestitala Robertu Decešinu na velikom uspjehu i svjetskoj promociji turističkih potencijala i ljepota BiH

Ministrica Đapo čestitala Robertu Decešinu na velikom uspjehu i svjetskoj promociji turističkih potencijala i ljepota BiH

Uto, 13. Dec. 2022.


Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo sa saradnicima primila je u posjetu Roberta Decešina, bosanskohercegovačkog putopisca i blogera, čiji je video pod nazivom “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu” proglašen najboljim turističkim videom na svijetu. 

Ministrica Đapo lično i u ime Ministarstva čestitala je Decešinu ovaj veliki uspjeh, koji je na najbolji mogući način svijetu prezentirao turističke potencijale i ljepote naše države. 

Uz ohrabrenje da nastavi s projektima promocije Bosne i Hercegovine, dr. Đapo je ovom bh. blogeru i putopiscu uručila i simboličan poklon. 



-    Našoj državi i njenim prirodnim i kulturno-historijskim bogatstvima neophodan je svaki oblik promocije. Zato iznimno cijenimo uspjeh gospodina Decešina, koji je naše potencijale pokazao na svjetskoj pozornici. Stoga, smatram da Decešin, ali i svaki drugi entuzijasta koji doprinosi razvoju turizma u BiH, treba biti prioritet i državnih institucija u smislu podrške njihovim projektima – naglasila je dr. Đapo.  

Video autora Roberta Dacešina proglašen je najboljim glasovima gledatelja, a takmičenje na svjetskom nivou sprovodio je Međunarodni komitet turističkog filma.  

Decešin se zahvalio ministrici Đapo na prijemu. Naglasio je da je video dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u historiji ovog takmičenja, koje je, kada je u pitanju oblast turizma, ravno Olimpijadi.