Ministrica dr. Edita Đapo prisustvovala svečanom otvaranju ljetne turističke sezone u Neumu

Ministrica dr. Edita Đapo prisustvovala svečanom otvaranju ljetne turističke sezone u Neumu

Pon, 21. Jun. 2021.


U četvrtak 17. juna 2021. godine federalna ministrica okoliša i turizma prisustvovala je svečanom otvaranju ljetne turističke sezone u Neumu.

Prezentacijom i prigodnim sadržajem u Grand hotelu Neum u Neumu, održana je manifestacija „Otvaranje Neumskog ljeta 2021.“

Kako je naglašeno na samom otvaranju ove manifestacije, Neum planira u vremenu ljetne turističke sezone niz kulturno-sportskih manifestacija, s ciljem, oplemenivanja turističke ponude.

Tokom manifestacije prisutnima su se prigodnim govorima obratili načelnik općine Neum, Dragan Jurković, zatim, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske te ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Edita Đapo, dok je manifestaciju Neumsko ljeto 2021. službeno otvorio dr. Dragan Čović, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ministrica Đapo je upoznala prisutne sa svim aktivnostima koje je poduzela Vlada Federacije BiH u cilju pomoći privredi, a naročito turističko ugostiteljskom sektoru u toku 2020. godine. Pozdravila napore domaćina u pripremi ovogodišnje sezone.

„Nema sumnje da su se naši domaćini dobro pripremili za predstojeću turisticku sezonu. Svaki gost iz Neuma treba otići zadovoljan uslugom koju je platio, ali i motivisan da se zbog nezaboravnog iskustva, lijepog smještaja, ukusne hrane, dobrog pića i tradicionalne bh ljubaznosti vrati i svojim poznanicima preporuči da posjete Neum. Mi u BiH kazemo Neum se voli, ali mi iz turisticke branse kazemo Neum se živi. Iza svake usluge koju dobije turista stoji nepokolebljiva vjera, rad, neiscrpna energija i entuzijazam turističkih radnika.“

Ministrica Đapo je čestitala gostima iz Hrvatske na uspjehu koji su ostvarili ulaskom u izvršni odbor Svjetske turističke organizacije UN (UNWTO).