Poziv na informativnu radionicu o beskamatnom kreditu Razvojne banke FBiH za finansiranje projekata iz turizma

Sri, 05. Jun. 2024.


Poziv na 
Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Razvojna banka FBiH i USAID Turizam Vas sa zadovoljstvom pozivaju da uzmete učešće na „Informativnoj radionici o beskamatnom kreditu Razvojne banke FBiH za finansiranje projekata iz turizma“ koja će se održati u Sarajevu, u četvrtak 13.06.2024. godine sa početkom u 10.00 sati u Hotelu Ibis Styles, Džemala Bijedića 169 A.


Federalno ministarstvo okoliša i turizma je izdvojilo 1.000.000 KM za namjenu subvencioniranja jednokratne naknade za obradu kreditnog zahtjeva i kamate odobrene iz Kreditne linije za dugoročno kreditiranje turističkog sektora Razvojne banke FBiH te su na taj način privrednicima omogućeni beskamatni krediti za finansiranje projekata iz oblasti turizma.


Cilj radionice je predstavljanje beskamatne kreditne linije za finansiranje projekata iz oblasti turizma i njenog značaja za razvoj turizma kao i prezentacija najboljih praksi i primjera uspješnog apliciranja za kredit, te načina finansiranja koji će podržati rast i razvoj poslovanja.


U narednom periodu ova informativna radionica održat će se i u drugim kantonima Federacije BiH.


Ljubazno Vas molimo da Vaše učešće potvrdite najkasnije do ponedjeljka 10. juna 2024. godine do 15.00 sati registracijom na link
 https://forms.gle/eGs5vxikX9XS3wFt6


S poštovanjem,


 Federalno ministarstvo okoliša i turizma