Radit ćemo na rješenju problema Regionalne deponije - Uborak - Buđevci

Radit ćemo na rješenju problema Regionalne deponije - Uborak - Buđevci

Uto, 06. Jun. 2023.


Ministrica Pozder je danas posjetila gradonačelnika Mostara dr. Marija Kordića, prvenstveno kako bi se informisala o aktivnostima u iznalaženju adekvatnog rješenja za zbrinjavanje komunalnog otpada.

Naglašena je važnost uključivanja u ovu problematiku svih razina vlasti, kako bi se zajedničkim radom donijela Strategija upravljanja otpadom.

Tema razgovora bila je i turizam, odnosno mnogi projekti koje je Grad realizirao kako bi privukao posjetitelje iz cijeloga svijeta. Plodovi rada već su vidljivi na terenu, te su stvoreni preduvjeti za jačanje sektora koji ima ogroman potencijal.

Nakon razgovora u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Kordić i ministrica Pozder posjetili su Regionalnu deponiju Uborak – Buđevci kako bi se na terenu uvjerili u njezino aktualno stanje.

Ministrica i gradonačelnik složili su se kako se samo konstruktivnim razgovorom i poštivanjem stručnjaka iz ove oblasti može doći do rješenja koje će biti za dobrobit cjelokupnog društva. S tim u vezi 19.06.2023.g. su planirane široke konsultacije koje će koordinirati Federalno ministarstvo okoliša i turizma.