Ujedinjene nacije su uvijek bile jedne od strateških partnera Bosne i Hercegovine

Ujedinjene nacije su uvijek bile jedne od strateških partnera Bosne i Hercegovine

Pet, 07. Feb. 2020.


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je danas u oproštajnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu Sezin Sinanoglu, kojoj je zahvalila na dobroj institucionalnoj saradnji i unaprjeđenju partnerstva između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija.

Sinanoglu je ovom prilikom kazala da, iako je njen mandat istekao, nerado napušta Bosnu i Hercegovinu, kazavši da naša zemlja, unatoč svim problemima, već postiže rezultate.

- Što više budete radili, dolazit će više sredstava - kazala je Sinanoglu.

Ministrica Đapo je istakla da su Ujedinjene nacije uvijek bile jedan od strateških partnera Bosne i Hercegovine i podrška u realizaciji bitnih projekata, naročito iz domena zaštite životne sredine i turizma.

- Svjesni smo da našu zemlju tek čekaju velike obaveze i projekti u ovoj oblasti, za koje će nam biti neophodna pomoć UN - kazala je Đapo.

Dodala je da očekuje da praksa dobre saradnje i partnerstva bude nastavljena i intenzivirana u interesu građana Bosne i Hercegovine, poželjevši Sinanoglu uspjeh u realizaciji budućih poslovnih obaveza i projekata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma