ZAVRŠETAK SANACIJE STAMBENIH OBJEKATA U VITKOVIĆIMA

ZAVRŠETAK SANACIJE STAMBENIH OBJEKATA U VITKOVIĆIMA

Uto, 02. Okt. 2018.


ZAVRŠETAK SANACIJE STAMBENIH OBJEKATA U VITKOVIĆIMA Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dr. sci. Edita Đapo danas je u Sarajevu sa gradonačelnikom Gora...

ZAVRŠETAK SANACIJE STAMBENIH OBJEKATA U VITKOVIĆIMA

Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dr. sci. Edita Đapo danas je u Sarajevu sa gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem potpisala ugovor o sufinansiranju projekta „Sanacije stambenih objekata u naselju Vitkovići - Goražde u cilju poboljšanja energetske efikasnosti“ u iznosu od 100.000,00 KM.

Implementacijom ovih sredstava bit će okončan projekt sanacije stambenih zgrada u naselju Vitkovići – Goražde, koji je Federalno ministarstvo okoliša i turizma u 2017. godini sufinansiralo iznosom od 150.000,00 KM.

„Federalno ministarstvo okoliša i turizma je prepoznalo značaj ovoga projekta za Vitkoviće i Goražde u cjelini, te smo odlučili da u tekućoj godini sufinansiramo njegov završetak. Implementacijom ovih sredstava, bit će ostvarena višestruka korist za gradsku upravu i vlasnike stambenih jedinica, jer će biti ostvarene znatne uštede u potrošnji energije, a samim tim će i utjecaj na okoliš biti reduciran“, kazala je ministrica Đapo ovom prilikom.