Javni uvid u zahtjev za obnovu okolišne dozvole za Termoelektranu „Kakanj“ Kakanj , operatera JP Elektroprivreda BiH, Sarajevo, Podružnica Termoelektrana „Kakanj“

Javni uvid u zahtjev za obnovu okolišne dozvole za Termoelektranu „Kakanj“ Kakanj , operatera JP Elektroprivreda BiH, Sarajevo,  Podružnica Termoelektrana „Kakanj“

Čet, 17. Mar. 2022.


Četvrtak, 17.03.2022.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa čl. 88. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH”, br. 15/21) obavještava zainteresirane strane ( MZ, NVO) i jedinicu lokalne samouprave grad Tuzla o podnesenom zahtjevu za izdavanje obnovljene okolišne dozvole za Termoelektranu “Kakanj“, operatera JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Podružnica TE Kakanj.

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole dostupan je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolišne dozvole, ul. Hamdije Čemerlića br. 2, Sarajevo i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba/okolišna dozvola/javne rasprave i javni uvidi.

Primjedbe na Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole mogu se dostaviti u pisanoj formi u roku od 30 dana od dana javnog objavljivanja na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma: ul. Hamdije Čemerlića br. 2, 71 000 Sarajevo.

Zahtjev za izdavanje obnovljene okolišne dozvole- Prilog III