Javni uvid u zahtjev za Prethodnu procjenu uticaja na okoliš investitora JP AUTOCESTE FBIH – dionica na koridoru V C - Mostar sjever – Mostar jug

Javni uvid u zahtjev za Prethodnu procjenu uticaja na okoliš  investitora JP AUTOCESTE FBIH – dionica na koridoru V C - Mostar sjever – Mostar jug

Čet, 21. Okt. 2021.


Četvrtak, 21.10.2021.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članom 40. i članom 70. Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine 15/21) stavlja n auvid Zahtjev za prethodnu procjenu i poziva zainteresovanu javnost da se uključi u postupak ocjene prethodne procjene uticaja na okoliš za projekat izgradnje dionica autoceste Mostar sjever-Mostar jug na koridoru Vc, dužine 14,2 km, koja počinje 500 m prije petlje Mostar sjever u naselju Kutilivač, istočno od Vrapčića, a završava neposredno prije petlje Mostar Jug u blizini aerodroma Mostar.

Kompletna dokumentacija može se pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hamdije Čemerlića 2, Sarajevo, 3. sprat, ured 312/1.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Zahtjev za prethodnu procjenu i poziva mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 30 dana od dana objave na web stranici na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Hamdije Čemerlića 2

71 000 Sarajevo

 

Zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na okoliš