Javni uvid u Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš za investitora „Elektroprenos – Elektroprijenos BIH a.d. Banja Luka, za - Projekat izgradnje dalekovoda DV 110 kV Rama/Prozor – Uskoplje/Gornji Vakuf

Javni uvid u Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš za investitora „Elektroprenos – Elektroprijenos BIH a.d. Banja Luka,  za - Projekat izgradnje dalekovoda DV 110 kV Rama/Prozor – Uskoplje/Gornji Vakuf

Uto, 04. Apr. 2023.


Utorak, 04.04.2023.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članom 40. i članom 70. Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine 15/21) stavlja na uvid Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš za Projekat izgradnje dalekovoda DV 110 kV Rama/Prozor – Uskoplje/Gornji Vakuf za investitora „Elektroprenos – Elektroprijenos BIH a.d. Banja Luka.

Obrađivač zahtjeva je ZAGREBINSPEKT d.o.o. Mostar.

Kompletna dokumentacija može se pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hamdije Čemerlića 2, Sarajevo, 3. sprat, uz prethodnu najavu putem e-maila ili pošte.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Zahtjev za prethodnu procjenu mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 30 dana od dana objave na web stranici na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Hamdije Čemerlića 2

71 000 Sarajevo

 

Zahtjev za prethodnu procjenu - Prilog III