Javni uvid Zahtjev za izdavanje (produženje) okolišne dozvole za Termoelektranu“Tuzla“, operatera JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Podružnica TE Tuzla

Javni uvid Zahtjev  za izdavanje (produženje) okolišne dozvole za Termoelektranu“Tuzla“, operatera JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Podružnica TE Tuzla

Čet, 17. Mar. 2022.


Četvrtak,17.03.2022.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa čl. 88. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH”, br. 15/21) obavještava zainteresirane strane ( MZ, NVO) i jedinicu lokalne samouprave grad Tuzla o podnesenom zahtjevu za izdavanje obnovljene okolišne dozvole za Termoelektranu“Tuzla“, operatera JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Podružnica TE Tuzla.

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole dostupan je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolišne dozvole, ul. Hamdije Čemerlića br. 2, Sarajevo i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba/okolišna dozvola/javne rasprave i javni uvidi.

Primjedbe na Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole mogu se dostaviti u pisanoj formi u roku od 30 dana od dana javnog objavljivanja na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma: ul. Hamdije Čemerlića br. 2, 71 000 Sarajevo.

Zahtjev za izdavanje obnovljene okolišne dozvole

Zahtjev - Prilog III