Javni uvid u postupku izdavanja okolišne dozvole za investitora DOBOJPUTEVI d.d. Doboj Jug – asfaltna baza kapaciteta 160 t/h, na lokalitetu Jelah b.b. općina Tešanj

Javni uvid u postupku izdavanja okolišne dozvole za investitora DOBOJPUTEVI d.d. Doboj Jug – asfaltna baza kapaciteta 160 t/h, na lokalitetu Jelah b.b.  općina Tešanj

Pon, 17. Feb. 2020.


Ponedjeljak,17.02.2020.

Investitor DOBOJPUTEVI d.d. Doboj Jug, Usorska 130, dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za asfaltnu bazu kapaciteta 160 t/h na lokalitetu Jelah b.b. općina Tešanj.

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole je operater Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za operatera DOBOJPUTEVI d.d. Doboj Jug, Usorska 130, lokalitet Jelah b.b. općina Tešanj je prezentiran na veb stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Hamdije Čemerlića br 2, treći sprat– kancelarija 308.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pisanoj formi na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma
Hamdije Čemerlića 2, 71.000 Sarajevo

 

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole