Čestitka povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

Čestitka povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

Uto, 21. Feb. 2023.


Čestitka povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

Poštovani turistički vodiči,

od srca vam čestitamo vaš i naš dan, svjetski dan turističkih vodiča, u kojem turistički vodiči cijelog svijeta slave turizam koji znači: upoznavanje i razumijevanje različitih kultura, načina življenja, širenje mira i tolerancije, razvijanje ljubavi i poštovanja među različitim vjerama, rasama i nacijama, stvaranje jednog boljeg svijeta bez mržnje i netrpeljivosti, jer vi to radite, vi to jeste: ambasadori zemalja i naroda, ambasadori jednog boljeg, turističkog svijeta, u kojem se sve pozitivne odlike turizma mogu ukorporirati i u sve druge segmente življenja, na blagodat i dobrobit cjelokupnog čovječanstva.

Otkad je 1985. godine održana prva Međunarodna konvencija vodiča, na kojoj je utemeljena Svjetska federacija udruga turističkih vodiča (WFTGA), koja je došla na ideju o osmišljavanju spomena, čija je svrha govoriti o važnosti i značaju rada vodiča i podići svijest javnosti o tome, Svjetski dan turističkih vodiča obilježava se od 1990. godine.

Dragi turistički vodiči, bliži se dolazak predsezone i glavne ljetne turističke sezone. Pred vama su opet novi izazovi, koje ćete uspješno riješiti kao što ste to činili i do sada. Budite na ponos svima nama u predstavljanju naše zemlje i naših vrijednosti turistima koji su odlučili provesti odmor u našoj prekrasnoj zemlji u srcu Europe.

Stoga, samo hrabro i odlučno, u nove turističke pobjede!

Još jednom: neka vam je sretan ovaj dan i sretna i uspješna nova turistička sezona!

Federalno ministarstvo okoliša i turizma