DAN PLANETE ZEMLJE 22.04.2017.

DAN PLANETE ZEMLJE 22.04.2017.

Sub, 22. Apr. 2017.


Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. aprila na svim kontinentima kako bi se skrenula pažnja na važnost zaštite i očuvanja okoliša. Tema ovogodišnjeg Dana planeta ...

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. aprila na svim kontinentima kako bi se skrenula pažnja na važnost zaštite i očuvanja okoliša. Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje je okolišna i klimatska pismenost.

„Očuvanje planeta nije samo globalna ili nacionalna obaveza, nego je to zadaća svakoga od nas jer svi građani savjesnim i odgovornim ponašanjem mogu doprinijeti zaštiti okoliša, očuvanju resursa i ublažavanju posljedica klimatskih promjena.

Ovogodišnji Dan planeta Zemlje naglašava potrebu da svaki građanin u svijetu bude upoznat s konceptom klimatskih promjena i opasnostima promjena za naš planet. Ključni iskorak u globalnoj borbi za ublažavanje i sprječavanje klimatskih promjena označilo je donošenje Pariškog sporazuma, klimatskog sporazuma kojim je utvrđen cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova u skladu s nastojanjima ograničenja rasta globalne temperature na znatno manje od 2º u odnosu na predindustrijsku razinu.