Đapo: Od izuzetne važnosti da iskoristimo ovogodišnji odmor u ljepotama BiH

Đapo: Od izuzetne važnosti da iskoristimo ovogodišnji odmor u ljepotama BiH

Pet, 26. Jun. 2020.


Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo izjavila je kako će odmor provesti u domovini, nakon što je Republika Hrvatska uvela dvosedmični karantin za bh. građane.

- Od izuzetne je važnosti da sada pokažemo svoj patriotizam i iskoristimo ovogodišnji odmor u ljepotama BiH - izjavila za Dnevni avaz ministrica Đapo, te s obzirom na to da još traje opasnost od koronavirusa, poručila da je iznimno važno da bh. građani ojačaju svoj imunitet i dio svog odmora provedu u zračnim banjama Vlašića, Bjelašnice, Trebevića i Blidinja.

Građanima koji su avanturističkog duha, preporučila je da se okušaju u raftingu na Neretvi ili, pak, na Uni.

- Krajina svojim ljepotama i toplinom ljudi, naprosto, ukrade srce svakog posjetioca te oni koji vole miran odmor moraju posjetiti Ripač i Unu. Smiraj se može naći i na Boračkom, Jablaničkom ili Ramskom jezeru, ali i brojnim drugim, gdje imamo prekrasna etno-sela - navela je ministrica Đapo.

Oni, koji žele ljenčarenje na plaži mogu uživati na Panonskom jezeru ili neodoljivom, prelijepom Neumu - sažela je ministrica samo dio bogate bh. turističke ponude.

Također podsjetila je građane da su svjetska istraživanja pokazala da je hotelski smještaj u BiH na nivou najrazvijenijih zemalja poput SAD, Japana i Ujedinjenog Kraljevstva i u koji god dio BiH odu, kako je navela, zasigurno će dobiti vrhunsku uslugu.

Đapo je otkrila i gdje će provesti godišnji odmor.

- Kao i svake godine, svoj odmor ću provesti u mojoj čarobnoj Hercegovini, na Buni, u Mostaru i Trebinju - kazala je ministrica Đapo.

(Vijesti.ba / FENA)