Javni uvid u nacrt Rješenja o okolinskoj dozvoli operatora Sisecam soda d.o.o. Lukavac, za pogone i postrojenja za proizvodnju lake i teške (guste) sode i drugih proizvoda na bazi sode koja se nalazi u industrijskoj zoni Lukavac

Javni uvid u nacrt Rješenja o okolinskoj dozvoli operatora Sisecam soda d.o.o. Lukavac, za pogone i postrojenja za proizvodnju lake i teške (guste) sode i drugih proizvoda na bazi sode koja se nalazi  u industrijskoj zoni Lukavac

Pet, 19. Apr. 2024.


petak, 19.04.2024. godine

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članom 88. stav (5)  i (6) Zakona o zaštiti okoliša ("Službene novine FBiH", broj: 15/21) stavlja na uvid NACRT Rješenja o okolinskoj dozvoli operatora Sisecam soda d.o.o. Lukavac, za pogone i postrojenja za proizvodnju lake i teške (guste) sode i drugih proizvoda na bazi sode koja se nalazi  u industrijskoj zoni Lukavac (postojeće taložnice „Bijelo more” se nalaze izvan kruga cca. 2 km udaljenosti sa površinom cca. 56 ha).

Kompletna dokumentacija u printanoj formi dostupna je na uvid javnosti u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hamdije Čemerlića 2, Sarajevo, 3. sprat, uz prethodnu najavu putem e-maila ili pošte.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Nacrt predmetnog Rješenja mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 8 dana od dana objave na web stranici na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Hamdije Čemerlića 2

71 000 Sarajevo

 

NACRT Rješenja o okolišnoj dozvoli