Obavijest o održavanju Javne rasprave o ocjeni Studije o procjeni uticaja na okoliš za projekat izgradnje Regionalnog vodovoda “Plava voda”

Obavijest o održavanju Javne rasprave o ocjeni Studije o procjeni uticaja na okoliš za projekat izgradnje Regionalnog vodovoda “Plava voda”

Čet, 14. Okt. 2021.


Četvrtak, 14.10.2021.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa čl. 40. i 76. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH”, br. 15/21) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike Općine Travnik, NVO i sve ostale zainteresovane subjekte na

JAVNU RASPRAVU

koje će se održati u Travniku
o ocjeni Studije o procjeni uticaja na okoliš
za projekat izgradnje Regionalnog vodovoda “Plava voda”

Javna rasprava će se održati u srijeda, 10.11.2021.godine, u Velikoj sali Općine Travnik, na adresi ul. Konatur bb Travnik, sa početkom u 11.00 sati.

Dnevni red:
1. Prezentacija zakonskog osnova u postupku ocjene Studije uticaja na okoliš (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).
2. Prezentacija Studije utjecaja na okoliš (predstavnik konsultanata – SENDO d.o.o. Sarajevo).
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Studija uticaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolišne dozvole, ul. Hamdije Čemerlića br. 2 Sarajevo, soba 312/1 i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba.

Primjedbe na Studiju mogu se dostaviti u pisanoj formi u roku od 15 dana od dana održavanja javne rasprave na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

 

Studija o procjeni utjecaja na okoliš 

Dio 1

Dio 2

Dio 3

Dio 4